Kenia, Tanzania met de Kilimanjaro

met de motor of de auto van dag tot dag.

Dag 1  Vertrek ‘s avonds vanaf Amsterdam

 

Dag 2 - aankomst Mombasa - Msambweni

Je wordt in Mombasa van het vliegveld opgehaald door een chauffeur van Motorsafaris waarmee je (in ca. 2 uur) naar Sawa Sawa Beach House in Msambweni gaat. Heerlijk relaxen met een hapje en een drankje aan het strand of bij het zwembad. ‘s Middags eerste proefrit op de motor langs de kust. Gelegenheid om geld te pinnen en vergeten tandenborstel te kopen.

Dag 3 - Msambweni – Lushoto   290 km. (asfalt 160 km. onverhard 130 km.)

Ontbijt bij zonsopgang, we vertrekken om 7 uur . Na 65 km. over slecht asfalt bereiken we de grens Kenia-Tanzania. De papierwinkel bij de grens met Tanzania kost zeker een uur. Gelukkig is er altijd van alles te zien. Al gauw draaien we de bush in voor een prachtige rit over goede gravelwegen en langs prachtige dorpjes. We overnachten na veel afwisselende wegen in Soni op 1300 meter hoogte.

Dag 4 - Lushoto - Moshi  280 km. (asfalt 150 km. gravel 130 km.)

Op weg naar de Kilimanjaro. Eerst nog een mooi traject door de Usambara Mountains. Die Mountains verlaten we langs een steile afdaling met mooie vergezichten. Beneden wacht de hete savanne. Lunch in een lokaal restaurantje en dan nog 200 km. warm asfalt. Eventueel  nemen we nog 100 km. gravel achter de bergen langs. We overnachten in Moshi, een mooi stadje met zelfs een paar restaurants.

Dag 5 - Moshi - Amboseli 210 km. (asfalt 130 km. gravel 80 km.)

Vandaag de Kilimanjaro rond, de 5895 meter hoge Kili steeds rechts van ons. Nog 50 kilometer asfalt en dan off-road rijden in de droge savanne waar Masaai hun koeien het laatste gras laten opeten. Aan de noordzijde verandert het landschap langzaam in graanvelden en grote akkers. We stijgen verder en komen in naaldbossen op 2100 meter hoogte. Als de weg weer asfalt is geworden komen we bij de grens met Kenia waar we bij Tarakea naar Kenia terugkeren. Hier nog mooier zicht op de Kilimanjaro. Ook vanuit het kamp zien we de Kilimanjaro bij zonsondergang en zonsopgang.

Dag 6 - Amboseli - safari Amboseli National Park

Deze dag is gereserveerd voor wie een bezoek aan Amboseli National Park wil brengen. Dat betekent vroeg uit de veren want de Kilimanjaro en het wild zie je het best in de vroege ochtend. Olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer, prachtige natuur met geweldige fotomomenten en de imposante Kilimanjaro op de achtergrond.

Dag 7 - Amboseli - Rukanga  220 km. (asfalt 95 km. gravel 125 km.)

Eerst een slechte, lange weg langs boerderijen die profiteren van het smeltwater van de Kilimanjaro. Afrikaanse lunch bij Taveta en dan het splinternieuwe asfalt door het Tsavo-park tot de sisalplantages van Mwatate. Na de sisal-plantages begint de bush, bossen waar olifanten en ander wild nog vrij rondloopt. We komen in Rukanga waar we overnachten in Bush-houses. Geen electra vandaag. Wel kampvuur onder de schitterende sterrenhemel en met de geluiden van de Afrikaanse nacht.

Dag 8 - Rukanga - Mombasa  220 km. (asfalt 120 km. onverhard 100 km.)

We nemen nog even de tijd om de wildernis op ons in te laten werken en vertrekken dan richting Mombasa. Na een lange en mooie zandweg bereiken we de weg Nairobi-Mombasa. Goed opletten en lekker doorrijden hier. Vlak voor Mombasa komen we ongetwijfeld in files terecht. Er wordt gewerkt aan nieuwe wegen maar we moeten ons door smalle stoffige trajecten persen. In de drukke stad hebben we een hotel op een rustige plek vlakbij de oude stad.

Dag 9 Mombasa - Msambweni Beach 50 km asfalt

Na het ontbijt is er gelegenheid een stadswandeling te doen. Een deskundige gids leidt je in 2 uur tijd door interessante delen van de oude stad Mombasa. Rond het middaguur vertrekken we voor een korte en vlotte rit naar het beachresort. Op de veerboot mogen de motoren vooraan staan dus dat schiet lekker op. Aan het eind van de middag wacht de verfrissende duik in het zwembad, de kok staat klaar met een traditionele welkomst-snack en het koude bier smaakt weer prima.

Afhankelijk van je geboekte vlucht vertrek je ‘s avonds of rond middernacht naar het vliegveld.


Dag 10 - Msambweni - Mombasa- Nairobi-Amsterdam

Afhankelijk van je geboekte vlucht kom je ergens op deze dag in Amsterdam

Wijzigingen in de route zijn voorbehouden