KENIA, TANZANIA EN DE KILIMANJARO

16 dagen (of 10 dagen) 1100 km. van dag tot dag


Dag 0 vertrek Amsterdam


Dag 1 - aankomst Mombasa - Msambweni

(dag 1 vertrek vanuit Europa 10 daagse)

Je wordt in Mombasa van het vliegveld opgehaald door een chauffeur van Motorsafaris waarmee je in ca. 2 uur naar Sawa Sawa Beach House in Msambweni gaat. Heerlijk relaxen met een hapje en een drankje aan het strand of bij het zwembad. ‘s Middags eerste proefrit op de motor langs de kust. Gelegenheid om geld te pinnen en die vergeten tandenborstel te kopen.


Dag 2 rondrit door de Shimba Hills  250 km waarvan 150 km. onverhard 

(dag 2 aankomst 10 daagse)

We vinden dit een mooie dag. Kennismaken met de motoren en met elkaar. De Shimba Hills is ook een prachtig gebied en ideaal voor off-road rijden. Ook degenen die nog nooit off-road hebben gereden leren het hier snel en vinden het na een dag al “hartstikke gaaf”.


Dag 3 - Msambweni – Lushoto   290 km. waarvan onverhard 130 km. 

(Dag 3 van de 10-daagse)

Ontbijt bij zonsopgang, we vertrekken om 7 uur . Na 65 km. over slecht asfalt bereiken we de grens Kenia-Tanzania. De papierwinkel bij de grens met Tanzania kost zeker een uur. Gelukkig is er altijd van alles te zien. Al gauw draaien we de bush in voor een prachtige rit over goede gravelwegen en langs prachtige dorpjes. We overnachten na veel afwisselende wegen in Soni op 1300 meter hoogte.


Dag 4 - Lushoto - Moshi  280 km. waarvan gravel 130 km.

(Dag 4 van de 10 daagse)

Op weg naar de Kilimanjaro. Eerst nog een mooi traject door de Usambara Mountains. De Mountains verlaten we langs een steile afdaling met mooie vergezichten. Beneden wacht de hete savanne. Lunch in een lokaal restaurantje en dan nog 100 km. warm asfalt. Eventueel  nemen we nog 100 km. gravel achter de bergen langs. We overnachten in Moshi, een mooi stadje met zelfs een paar restaurants.

Dag 5 - Moshi - Amboseli 210 km. waarvan mooi off-road 80 km.)

(Dag 5 van de 10 daagse)

Vandaag de Kilimanjaro rond, de 5895 meter hoge Kili steeds rechts van ons. Nog 50 kilometer asfalt en dan off-road rijden in de droge savanne waar Masaai hun koeien het laatste gras laten opeten. Aan de noordzijde verandert het landschap langzaam in graanvelden en grote akkers. We stijgen verder en komen in naaldbossen op 2100 meter hoogte. Als de weg weer asfalt is geworden komen we bij de grens met Kenia waar we bij Tarakea naar Kenia terugkeren. Hier nog mooier zicht op de Kilimanjaro. Ook vanuit het kamp zien we de Kilimanjaro bij zonsondergang en zonsopgang.

Dag 6 - Amboseli - safari Amboseli National Park

(Dag 6 van de 10 daagse)

Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan Amboseli National Park. Dat betekent vroeg uit de veren want de Kilimanjaro en het wild zie je het best in de vroege ochtend. Olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer, prachtige natuur met geweldige fotomomenten en de imposante Kilimanjaro op de achtergrond.

Dag 7 - Amboseli - Rukanga  220 km. waarvan zand en gravel 125 km.

Dag 7 van de 10 daagse

Eerst een slechte, lange weg langs boerderijen die profiteren van het smeltwater van de Kilimanjaro. Afrikaanse lunch bij restaurant ’Never give up’ en dan het splinternieuwe asfalt door het Tsavo-park tot de sisalplantages van Mwatate. Na de sisal-plantages begint de bush, bossen waar olifanten en ander wild nog vrij rondloopt. We komen in Rukanga waar we overnachten in Bush-houses. Geen electra vandaag. Wel kampvuur onder de schitterende sterrenhemel en met de geluiden van de Afrikaanse nacht.

Dag 8 - Rukanga - Mombasa  220 km. waarvan onverhard 100 km.

(Dag 8 van de 10 daagse)

We nemen nog even de tijd om de wildernis op ons in te laten werken en vertrekken dan richting Mombasa. Na een lange en mooie zandweg bereiken we de weg Nairobi-Mombasa. Goed opletten en lekker doorrijden hier. Vlak voor Mombasa komen we ongetwijfeld in files terecht. Er wordt gewerkt aan nieuwe wegen maar we moeten ons door smalle stoffige trajecten persen. In de drukke stad hebben we een hotel op een rustige plek vlakbij ‘Old Town’ de oude stad.

Dag 9 Mombasa - Msambweni Beach 50 km asfalt

(Dag 9 en vertrek vanuit Mombasa van de 10 daagse)

Na het ontbijt is er gelegenheid een stadswandeling te doen. Een deskundige gids leidt je in 2 uur tijd door interessante delen van de oude stad Mombasa. Rond het middaguur vertrekken we voor een korte en vlotte rit naar het beachresort. Op de veerboot mogen de motoren vooraan staan dus dat schiet lekker op. Aan het eind van de middag wacht de verfrissende duik in het zwembad, de kok staat klaar met een traditionele welkomst-snack en het koude bier smaakt weer prima.

Dag 10  Rustdag

(Dag 10  en aankomst in Europa van de 10 daagse)


Dag 11  Rustdag of een excursie / activiteit


Dag 12  Rustdag of een excursie / activiteit


Dag 13  Rustdag of een excursie / activiteit


Dag 14 Transfer naar vliegveld Mombasa

Afhankelijk van je geboekte vlucht vertrek je naar het vliegveld.


Dag 15  Aankomst Europa

Afhankelijk van je geboekte vlucht kom je op deze dag in Amsterdam

Wijzigingen in de route zijn voorbehouden maar zijn altijd verbeteringen!