Onze motoren, de Chinesen en onze monteur


De Chinesen beheersen de motor-markt in Afrika. Na veel testen hebben we gekozen voor de Haojin “ Warrior”  een krachtige 200cc ééncylinder uit China.  Voordeel voor ons is dat alle onderdelen overal te koop zijn. We passen een aantal dingen aan zoals de overbrenging en de banden. Overbodig plastic versiersel kan er ook beter af. Wat overblijft is een robuuste motor die verdacht veel op een Honda lijkt.

Onze nieuwe monteur Bonface kent de motor ondertussen van binnen en buiten. Hij weet hoe de wielen te spaken en wil alles  voor elke rijder optimaal afstellen.


KENIA-KAAPSTAD IN PRIJS VERLAAGD

NU OOK BOEKBAAR ALS DRIEWEEKSE “VICTORIA FALLS” REIS.


Deze reis is in 2016 voor het eerst onder leiding van Peter Kimani gereden.

Hij is de gids en chauffeur op deze reis en er gaat geen Europese gids op de motor mee. We hebben ervaring met deze opzet en het werkt prima. De groep krijgt navigatie mee en Peter geeft aanwijzingen.  In 2018 organiseren we de reis in april, mei en juni. Deze data speciaal vanweg het weer. Geen regen en nog niet te heet. In Namibia zullen we enkele malen kamperen, dit omdat er weinig (betaalbare) lodges of hotels zijn.


Deze opzet maakt de reis betaalbaarder. En daarom weer aantrekkelijker. Vraag Motortrails in Nederland naar de prijzen. Je kunt kiezen voor 3 weekse reizen of de 6 weekse reis.

Foto-safari in Kenia


Het is een foto-safari en het is ook een droomreis.
Een reis door de savanne’s, de theeplantages, woestijn, de mooiste wildparken in Kenia, de hoogste berg van Afrika de Kilimanjaro en eindigend aan een tropisch strand aan de kust van de Indische Oceaan.
Voeg daarbij de vriendelijke bevolking, de rijkdom aan dieren en de overal aanwezige natuur. Een droomreis.   Lees meer,

     Congo (DRC) opent voorzichtig de grens.


We zijn helemaal enthousiast, Rwanda is een geweldige bestemming. Uganda is heel vriendelijk en mooi. Maar Congo (DRC Democratische Republiek Congo) is een nieuw fenomeen. Decennia zat het op slot. Het was onveilig en onvriendelijk. Daarom is het land lang geïsoleerd gebleven. Voorzichtig gaat de deur op een kier.

We gaan de werkende vulkaan Nyiragongo beklimmen en zien het grootste lavameer van de wereld. We vinden het een gebeurtenis.

Motorgids in Afrika

Motorsafaris zoekt gidsen die op de motor onze gasten gaan begeleiden. Van de gidsen wordt verwacht dat ze spontaan en gezellig met de gasten kunnen omgaan, vriendelijk, geduldig en bereid om uit te leggen. Corrigerend bij onveilig gedrag, schoeisel of kleding. De gids is altijd als eerste klaar voor vertrek en zorgt voor voldoende rustplaatsen onderweg. De gids boekt de hotels en zorgt dat de gasten goed op hun kamer komen. Er wordt een zekere kennis van Afrika verwacht, die men overigens ter plekke snel opdoet.  De motorritten worden door een volgauto met Keniaanse chauffeur begeleidt en uiteraard is veiligheid en defensief rijden heel belangrijk. Technische kennis van motoren is aan te bevelen en van de gids wordt verwacht dat hij de monteur instructies en begeleiding geeft voor gedegen onderhoud.  In de avonden wordt van de gids verwacht dat hij/zij zich onderhoudend, servicegericht en gezellig opstelt naar de gasten. Maar ook rekening houdt met hun privacy.


 1. 1•verblijf half juli t.m. november of  januari tot half april. circa 20 weken. 140 dagen

 2. 2•na inwerkperiode zelfstandig de reizen begeleiden in Oost Afrika,

 3. 3•Voor de gids en eventuele partner is een kamer met badkamer beschikbaar

 4. 4•voor de gidsen is een ehbo certificaat verplicht

 5. 5•gidsen dienen hun eigen motorkleding en integraalhelm mee te nemen

 6. 6•gidsen moeten kennis van Garmin navigatie-systeem hebben

 7. 7•gidsen roken niet in nabijheid van niet-rokende gasten

 8. 8•kosten vaccinaties en malariapillen voor rekening gids

 9. 9•kosten vliegreis en transfers vliegveld-basis voor rekening Motorsafaris

 10. 10•kosten visa voor rekening Motorsafaris

 11. 11•logies en maaltijden  voor rekening Motorsafaris

 12. 12•Alcoholische dranken voor rekening van gids

 13. 13•vergoeding per begeleidde trip

 14. 14•persoonlijke excursies geheel voor rekening gids

 15. 15•eventuele partner van de gids mag mee op eigen reis-kosten en verblijf in dezelfde kamer

 16. 16•eventuele partner betaalt per dag voor kost en inwoning in Sawasawa in overleg.

 17. 17•van deze partner wordt verwacht dat zij/hij zich net als de gids als gastheer/vrouw opstelt

 18. 18•gasten van de gids, andere dan de partner, in overleg met Motorsafaris


Nieuwe basis in Uganda voor MotorsafarisWe zijn klaar voor 3 nieuwe prachtige motortrips in het hart van Afrika. We besloten om ons te vestigen in de hoofdstad van Uganda, Kampala. De nieuwe basis is 30 km. vanaf de luchthaven Entebbe. Vanaf onze basis kunnen we uitstapjes organiseren in Uganda, Rwanda en onze beroemde reis 'Around the Lake' beginnen. We geloven dat er veel motorrijsderd geïnteresseerd zijn in deze prachtige landen.

We beginnen met 3 verschillende reizen in de zomer van 2018